Pitäisikö minun kehittää vanhentunutta elokuvaa pidempään? (2024)

Table of Contents

Pitäisikö minun ylivalottaa vanhentunut elokuva?

Jos sinulla ei ole aikaa haarukointiin, voit vain aloittaa kuvaamisen. Yleinen sääntö käytettäessä vanhentunutta kalvoa on seon parempi olla ylivalottunut kuin alivalottunut. On parempi riskeerata liikaa valoa kuin liian vähän. Mutta ole järkevä.

Voinko edelleen kehittää elokuvaani prosessin päättymisen jälkeen?

Joo. Vanha elokuva ei mene huonoksi kerralla – värit muuttuvat, kontrasti haalistuu ja sumu muodostuu. Vanha kalvo (noin 10+ vuotta käsittelypäivän jälkeen) on haalistunut ja vinossa kohti magentaa.

Kuinka vanhentuneen elokuvan tulee olla vanhentunut?

Vanhentunutta kalvoa käytettäessä ei siis ole ongelmaa, ja ainoa asia, joka sinun on otettava huomioon, on, että tarvitset enemmän valoa kuin on ilmoitettu. Yleissääntönä on kuvata elokuvayksi pysäkki hitaampi kuin laatikon nopeus joka 10. painettu viimeinen käyttöpäivä.

Mitä tapahtuu, jos kehität vanhentuneen elokuvan?

Jos vanhentunut filmi on vain muutaman vuoden vanhentunut, saatat päästä eroon samojen asetusten käyttämisestä kuin normaalisti.Voit odottaa saavasi hieman epätyydyttyneitä värejä ja hieman enemmän rakeita. Mitä kauemmin elokuva on vanhentunut, sitä arvaamattomampia tulokset voivat olla.

Kuinka paljon minun pitäisi työntää vanhentunutta elokuvaa?

Nyrkkisääntö värinegatiivifilmille on arvioida seyhden pysäkin hitaammin joka vuosikymmenen ajan sen päättymisen jälkeen, olettaen, että et tiedä säilytysolosuhteita. Jokainen vanhentunut rulla on oma ainutlaatuinen petonsa, joten tulokset voivat vaihdella.

Miltä ylikehitetty elokuva näyttää?

Ylivalottunut negatiivi, joka on ylikehittynyt, tulee näkyviinerittäin tiheä ja nokinenja naurua kutsutaan "luodinkestäväksi". Rakeisuus on erittäin liiallista käytetylle kalvolle ja kohokohdat eivät ole tulostettavissa. Tällaisesta negatiivista on lähes mahdotonta tehdä täysimittaisia ​​tulosteita.

Miten vanhentunutta elokuvaa pitäisi kehittää?

On olemassa hyvin yleinen nyrkkisääntö, että sinun pitäisiylivalottaa yhden pykälän jokaista vuosikymmentä, jolloin elokuva on vanhentunut. Jos esimerkiksi elokuvan ISO-herkkyys on 400, mutta se on vanhentunut vuonna 2010, sen arvoksi tulee antaa 200 ISO. Mutta itse asiassa se riippuu itse elokuvasta ja kuten edellä mainittiin, kuinka elokuva säilytettiin.

Voiko 15 vuotta vanhaa elokuvaa kehittää?

Sinun pitäisi odottaa suhteellisen huonoa kuvanlaatua ja värejä, muttayleensä voidaan kehittää elokuva, joka on valotettu 15 vuotta sitten ja jota ei ole altistettu liiallisille olosuhteille, ja tuottaa kuvia.

Voitko kehittää 20 vuotta vanhoja kertakäyttökameroita?

Lyhyt ja yksinkertainen vastaus onkyllä ​​niitä voi vielä kehittää!

Voitko käyttää 20 vuotta vanhentunutta elokuvaa?

Yksi yleisesti lainattu peukalosääntö vanhentuneen elokuvan kuvaamisessa onlisää ylimääräinen valotuspysähdys jokaiselle vuosikymmenelle elokuvan vanhenemisen jälkeen. Joten jos kuvaat ISO 1600 -filmirullaa, joka vanheni 20 vuotta sitten, sinun tulee kuvata kuin se olisi ISO 400 -rulla.

Voitko käyttää 10 vuotta vanhentunutta elokuvaa?

Värillisten ja mustavalkoisten negatiivien yleinen ohje on ylivalottaa ne yhdellä pykälällä joka 10. käyttöpäivän jälkeen.. Jos kuitenkin käytät kalvoa (diakalvoa), on suositeltavaa pitää se alkuperäisessä laatikon nopeudessa (filminopeudessa).

Mikä on Sunny 16 -sääntö?

MIKÄ ON AURINKOINEN 16 SÄÄNTÖ? Sunny 16 -sääntö ontapa mitata oikea valotus päivänvalossa ilman kameran mittaria. Joten esimerkiksi jos ISO-herkkyys on 200 f/16:lla, suljinaikasi on 1/200 sekuntia. Jos ISO on 100, suljinaikasi on 1/100 sekuntia.

Kehittyykö 30 vuotta vanha elokuva?

On harvinaista, että yli 30 vuotta vanha filmi tuottaa kunnollisen värin kiihdyttämällä tai prosessoimalla suoraan väriksi. Odota erittäin ahdistuneita värikuvia (tai ei mitään). Mitä viileämpänä elokuvasi pidettiin ajan mittaan, sitä todennäköisemmin saat hyvän värin.

Mitkä ovat vanhentuneen elokuvan haitat?

Yleensä vanha filmi tuottaa kuviaenemmän rakeita, lisää värin siirtymiä, enemmän kontrastia ja vähemmän herkkyyttä.

Miksi et voi käyttää vanhentunutta elokuvaa?

Kalvo vanhenee yleensä 2 tai 3 vuotta pakkauksessa olevan viimeisen käyttöpäivän jälkeen.Viimeisen käyttöpäivän jälkeen kaikki filmit alkavat hitaasti menettää valoherkkyyttä, muuttuvat vähemmän terävimmiksi, niissä näkyy enemmän rakeita ja niiden kontrasti vähenee.. Hämärät värit ja värien siirtyminen vaikuttavat värifilmiin enemmän kuin mustavalkofilmiin.

Miksi vanhentunut elokuva on niin kallis?

No, siellä ontarjonta ja kysyntä, kun nämä vanhat elokuvat vanhenevat ja harvinaistuvat, niitä on vaikeampi löytää, mikä nostaa hintaa.

Kuinka kauan valottamaton elokuva kestää?

Useimmilla negatiivi- ja elokuvaelokuvilla on viimeinen käyttöpäivä. Tämä on tyypillisestinoin kaksi vuotta valmistuskuukauden jälkeen, joka on itse asiassa "paras käytettynä" -päivämäärä. Mitä vanhempi elokuva, sitä arvaamattomampi se on laadun suhteen. Toinen ratkaiseva tekijä, joka määrää lopputuloksen, on elokuvan säilytystapa.

Voivatko filmirullat mennä lentokentän turvatoimien läpi?

Joo!

Ja perinteiset röntgenskannerit vaikuttavat vain elokuviin, joiden ISO-herkkyys on 800 tai enemmän. Toiseksi voit pyytää lentokentän turvaa tarkistamaan elokuvarullasi käsin. Pidä filmirullasi käsimatkatavaroissa ja kuljeta ne itse turvatoimien läpi.

Onko parempi yli- vai alikehittää elokuva?

Ylikehittäminen antaa tiheitä kohokohtia, mutta vain vähän jos ollenkaan ylimääräistä tiheyttä varjoissa, joten kontrasti on korkea. Alikehitys antaa alhaisen kontrastin. Hyvä neg-tulostus antaa täyden valikoiman sävyjä luokassa 2-2,5.

Miksi 35 mm elokuva näyttää niin hyvältä?

"Kun kuvataan 35 mm:llä, jokainen ruutu koostuu yhdestä kuvasta, joka on otettu materiaalia kuvattaessa. Kuitenkin, kun se kuvataan digitaalisesti,jokainen ruutu näytöllä koostuu tuhansista pienistä pikseleistä, jotka yhdistetään kuvan luomiseksi. Tämä antaa filmille kuvatulle materiaalille hienovaraisemman ja tarkemman kuvauksen kuvista."

Miksi ihmiset pitävät vanhentuneesta elokuvasta?

Vanhentunut filmi voi luoda ainutlaatuisia valokuvia: Kaksi vanhentunutta filmirullaa eivät ole koskaan täysin samanlaisia; jokainen hajoaa ja vääntyy eri tavalla. Olen kuvannut 15 vuotta vanhentuneille rullille, jotka ottavat edelleen teräviä, kylläisiä kuvia, ja käyttänyt rullia vain pari vuotta viimeisestä myyntipäivästä, jotka ovat lähes hyödyttömiä.

Kuinka kauan elokuvaa pitäisi kehittää?

Elokuvan kehittämiseen kuluvan prosessin kokonaisajan tulisi ollanoin 5 minuuttia. Haluat agitoida elokuvaasi varovasti. Kehityksen ensimmäisten 30 sekunnin aikana kalvoa tulee ravistaa jatkuvasti varmistaaksesi, että kalvo imeytyy perusteellisesti kemikaaleihin.

Voiko elokuvan kehittää kahdesti?

Kun otat elokuvan sisään kehittyäksesi, kerro tiskin takana olevalle kaverille, kuinka monta tulostetta haluat kustakin negatiivista. Negatiivi palautetaan sinulle tulosteiden mukana.Voit aina tulostaa lisää kuvia negatiivista. Niin monta kuin haluat.

Kehittääkö CVS vanhaa elokuvaa?

Elokuva- ja valokuvakehitys

CVS Photo tekee elokuvan käsittelystä helppoa. Riippumatta siitä, minkä tyyppinen elokuva vaatii kehittämistä,voit tuoda sen paikalliseen CVS Photo -sijaintiisi käsittelyä varten. Palveluihin kuuluvat 35 mm:n filmien käsittely, kertakäyttökamerat, Advanced Photo System -filmit, mustavalkofilmit, 110-filmit ja diafilmit.

Kehittääkö Walgreens vanhaa elokuvaa?

Tulosta suosikkikuvasi filmistä, negatiivista tai kertakäyttökamerasta Film Roll Processing -toiminnolla. Olitpa juuri palannut trooppisesta lomasta etkä malta odottaa, että pääset kokemaan uudelleen upeita auringonlaskuja tai olet vain löytänyt kertakäyttökameran viime kesän häistä,Walgreens Photo herättää valokuvasi eloon.

Kehittääkö Walmart edelleen 35 mm:n kalvoa?

Vastaus molempiin kysymyksiin onkyllä ​​– Walmart kehittää edelleen filmi- ja kertakäyttökameroita. Mutta se ei ole ainoa paikka, joka tekee sen. Annan sinulle myös muutamia vaihtoehtoja. Jatka siis lukemista oppiaksesi kaiken, mitä sinun on tiedettävä, ennen kuin lähetät 35 mm:n rullat tai kertakäyttöiset kamerat filmikehitykseen Walmartiin.

Missä on halvin paikka elokuvan kehittämiseen?

Walmart. Walmart on epäilemättä yksi halvimmista vaihtoehdoista 35 mm:n väri- ja mustavalkofilmien kehittämiseen. Lähes 5 000 myymälää eri puolilla maailmaa on todennäköisesti lähelläsi paikallinen Walmart, joka on täydellinen elokuvakehitykseen ja tulostukseen.

Kuinka paljon vanhojen kertakäyttökameroiden kehittäminen maksaa?

Kertakäyttöisen kameran kehittämisen keskimääräinen hinta vuonna 2021 onnoin 15 dollaria. Useimmat laboratoriot veloittavat tulosteista lisämaksun. Yksi Yhdysvaltojen parhaista laboratorioista on The Dark Room, mutta ne veloittavat 14 dollaria plus 5,95 dollarin toimituskulut 19,95 dollarin kokonaishintaan. Tämä ei sisällä tulosteita, jotka ovat 8 dollaria ylimääräisiä ja joiden kokonaishinta on 27,95 dollaria.

Kuinka kauan elokuvan kehittäminen CVS:ssä kestää?

Huomaa, että kaikissa CVS-paikoissa ei ole tätä palvelua. Varmistaaksesi, voit käyttää myymälän paikanninta heidän verkkosivustollaan. 35 mm:n värifilmin käsittelyaika on 7-10 arkipäivää. Muut muodot voivat kestää jopa kolme viikkoa.

Voinko käyttää 50 vuotta vanhaa elokuvaa?

Jotkut elokuvat voivat kestää vuosia, ehkä vuosikymmeniä aiotun viimeisen käyttöpäivän jälkeen, kunhan niitä säilytetään huolellisesti. Lämpö ja säteily muuttavat elokuvan lopulta sumuiseksi sotkuksi. Ja jopa tuon heikkenemisen kanssa,vanhentuneella filmillä voidaan ottaa hyviä kuvia.

Vanhenevatko kertakäyttökamerat?

Yleensä voit odottaa kertakäyttöisten kameroiden kestävän kaksi tai kolme vuotta valmistuspäivän jälkeen. Voit kuitenkin käyttää niitä jopa viisi tai kuusi vuotta vanhentumispäivän jälkeen, jos annat niille oikean hoidon. Jotkut kertakäyttökamerat ovat kestäneet jopa kymmenen vuotta.

Miksi elokuva on niin kallis?

Käytettävissä olevien tuotantolaitosten määrä vähenee. Filmin tuotantoon tarkoitettuja laitteita ei enää valmisteta, joten jokainen yrittää ylläpitää sitä, mitä heillä on parhaalla mahdollisella tavalla. Ympäristökustannukset nousevat edelleen, erityisesti kemikaalien osalta, joilla on suora vaikutus kalvon valmistuskustannuksiin.

Voitko edelleen käyttää vanhentunutta film redditiä?

Useimmat värifilmit eivät näe havaittavaa huononemista ennen kuin ne ovat vanhentuneet yli 3 vuotta.

Mikä on Sunny 16 -sääntö mustavalkofilmille?

Se on yksinkertaista: Sunny 16 sanoo senaurinkoisena päivänä sinun tulee asettaa aukoksi F16 ja suljinnopeudeksi elokuvan nopeuden käänteisluku tai mahdollisimman lähelle sitä. Joten jos kuvaat 100 ASA -filmiä, aseta F16 ja 1/90 tai 1/125 s. Juoksetko 400 nopeuden elokuvaa? Kokeile F16 ja 1/500 sek.

Mikä on Sunny 16 -sääntö f8:ssa?

Joten jos esimerkiksi valitsemme aukoksi f/8 (2EVs suurempi kuin perusf/16) ja asetamme ISO-arvoksi ISO 100, Sunny 16 Rule sanoo, että meidän pitäisikäännä ISO, jolloin suljinnopeus on 1/125 s (lähin asetus).

Mikä on Sunny 16 -sääntö 400?

Aurinkoisen 16 säännön mukaan suljinaika on asetettava käytettävän ISO-arvon käänteisarvoon (tai käänteiseen). Tässä esimerkissä valotusaika olisi siis 1/100.Jos päätit käyttää ISO 400:aa, aseta suljinajaksi 1/400.

Kehittävätkö ihmiset edelleen 35 mm:n filmiä?

Kyllä, 35mm voidaan edelleen kehittää – maagisilla kemiallisilla prosesseilla prosessointikoneilla tai joissain tapauksissa käsin kehityssäiliöissä, voimme silti nauttia filmikuvauksen jännityksestä! Sinun on löydettävä valokuvalaboratorio tai yritys, joka tarjoaa "filmin kehitystä" tai "filminkäsittelyä" 35 mm:n filmivaihtoehdolla.

Minkä elokuvan tekemiseen meni 30 vuotta?

Villi tarina Terry Gilliamin elämästäDon QuijoteElokuvan tekeminen kesti 30 vuotta.

Mikä on elokuvan ikäraja?

Arvioitu PG: Vanhempien ohjausta suositellaan – Jotkut materiaalit eivät välttämättä sovellu lapsille. Luokitus PG-13: Vanhempia varoitetaan voimakkaasti – Osa materiaalista saattaa olla sopimatonta alle 13-vuotiaille lapsille. R-luokitus: Rajoitettu –Alle 17-vuotiaat tarvitsevat mukanaan vanhemman tai aikuisen huoltajan. Luokitus X: Kukaan alle 17-vuotias ei ole hyväksytty.

Kuinka säädät vanhentuneen elokuvan valotusta?

ISO:n säätö

Tämän vuoksi monet elokuvan ampujatylivalottaa vanhentuneen elokuvan ISO-arvoa yhdellä pykälällä vanhentumispäivän jälkeenjotta se olisi herkempi valolle. Tämä tarkoittaa, että jos kuvaat ISO 200 -filmiä, jonka viimeinen käyttöpäivä on 2010, sinun on kompensoitava asettamalla ISO-arvoksi 100.

Pystytkö ylivalottamaan elokuvan?

Ylivalotus johtuu siitä, että filmiin tai digitaalikamerassa sensoriin osuu liikaa valoa. Ylivalottuneet kuvat ovat liian kirkkaita, niiden kohokohdissa on hyvin vähän yksityiskohtia ja ne näyttävät haalistuneilta.

Sopiiko kuvien ylivalottaminen?

Kun liian paljon valoa osuu kameran kennoon, tuloksena on erittäin kirkas kuva, joka on nyt ylivalottunut.Ylivalotus rajoittaa valokuvan yksityiskohtia ja vähentää mahdollisuutta varjoihin tai erottuviin kohokohtiin kuvassa.

Kuinka pitkälle elokuvan voi ylivalottaa?

"Kävittää, että voit ylivalottaalähes 6 pysäkkiäkunnes skanneri alkaa menettää kykynsä ampua negatiivin läpi”, Lachman sanoo. ”Otin tästä pois sen, että filmiä ei periaatteessa voi ylivalottaa, se voi vain olla liian tiheää, jotta skanneri pystyisi kuvaamaan negatiivin läpi.

Onko parempi olla hieman yli- vai alivalottunut?

Jos tietoja ei ole, et voi "palauttaa" niitä kohokohtia... ne ovat vain poissa. Siksi useimmat digitaalikuvaajat ovat samaa mieltäon parempi alivalottaa kuva kuin ylivalottaa se. Ohjelmisto tekee hyvää työtä varjojen korostamisessa, mutta se ei aina voi palauttaa kohokohtia.

Pitäisikö minun ali- vai ylivalottaa elokuva?

Näihin sisältyy syitä, miksi kokeneemmat elokuvakuvaajat suosittelevat alivalotusta välttämään, mutta sanovatmuutaman pykälän ylivalotus on OK. Hän mainitsee myös tärkeän huomautuksen, että ylivalotusta suositellaan yleensä vain värinegatiivifilmeille, koska niillä on parempi valotusleveys kuin diafilmillä.

Onko helpompaa korjata ali- vai ylivalottunut?

Syy tähän on sealivalotettua kuvaa on helpompi säätää kuvankäsittelyohjelmassa kuin ylivalotettua. Valotut kuvat tallentavat silti suurimman osan (elleivät kaikki) otoksesi yksityiskohdista (vaikka et aina näe niitä) ja saat ne esiin pienellä Photoshopissa säätämällä.

Mistä tiedät, onko valotus oikea?

Teknisesti oikean valotuksen sanotaan olevan sellainensisältää yksityiskohtia valokuvan varjoissa ja kohokohdissa. Kuva sisältää myös hyvän sävyalueen. Monet valokuvaajat pyrkivät teknisesti oikeaan valotukseen. Tämä on hyvä, jos pidät siitä.

Miltä alivalottunut elokuva näyttää?

Alivalotus on, kun kuva näyttää tummemmalta kuin sen pitäisi tai tummemmalta kuin neutraali valotus. Alivalottunut kuva johtuu siitä, että kameran anturiin ei osu riittävästi valoa. Alivalottuneista kuvista puuttuu usein yksityiskohtia, ja esineet tai kohteet voivat jopa sulautua yhteen kuvan varjoissa.

Pitäisikö alivalottaa?

Alivalotus antaa rikkaampia ihon sävyjä ja tekstuuria.

Kohteen lievä alivalotus säilyttää sävyn laadun ja ihon yksityiskohdat. Oikeat ihonsävyt ovat luultavasti yksi tärkeimmistä ominaisuuksista missä tahansa kuvassa, joten on melko tärkeää saada se oikein.

Miltä ylivalottuneet negatiivit näyttävät?

Ylivalottunut negatiivi näyttää tummalta. Joillekin valokuvaajille vähäinen ylivalotus voi olla tarkoituksellinen tyylipäätös, joka lisää kylläisyyttä ja kontrastia. Äärimmäinen ylivalotus antaa kuitenkin sinullelisääntynyt rakeisuus, alhainen kontrasti ja himmeät, harmaat kohokohdat.

References

You might also like
Popular posts
Latest Posts
Article information

Author: Prof. An Powlowski

Last Updated: 05/04/2024

Views: 5279

Rating: 4.3 / 5 (64 voted)

Reviews: 87% of readers found this page helpful

Author information

Name: Prof. An Powlowski

Birthday: 1992-09-29

Address: Apt. 994 8891 Orval Hill, Brittnyburgh, AZ 41023-0398

Phone: +26417467956738

Job: District Marketing Strategist

Hobby: Embroidery, Bodybuilding, Motor sports, Amateur radio, Wood carving, Whittling, Air sports

Introduction: My name is Prof. An Powlowski, I am a charming, helpful, attractive, good, graceful, thoughtful, vast person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.